Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Aicha Bouhlous søtpotetsalat med spinat og geitost

Oppskrift på Aicha Bouhlous søtpotetsalat med spinat og geitost

Oppskrift på Aicha Bouhlous søtpotetsalat med spinat og geitost

-
+

Søtpotetsalat

  • 2 middels store søtpoteter, kuttet i skiver eller terninger
  • 2 poser babyspinat (cirka 150 g)
  • 120 g geitost
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl valnøtter
  • 1 ss honning eller lønnesirup
  • 1 eple, i tynne skiver
  • 1 granateple
  • litt havsalt

Vinaigrette

  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts honning
  • 0.5 ts dijonsennep
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

Søtpotetsalat

  • Forvarm ovnen til 200 °C.
  • Skrell og kutt opp søtpotetene. Legg dem i en stekeform eller ildfast form, strø over litt salt, drypp over olivenolje og bland godt. Stek i cirka 20 minutter til søtpotetene er møre, vend på dem halvveis gjennom stekingen.
  • Mens søtpotetene stekes, rister du nøttene. Ha valnøtter i en tørr stekepanne på middels varme til de blir brunflekkete, men ikke brent. Ha i honning og rør rundt et par ganger. Hell honning og nøtter over på et bakepapir. La dem kjølne litt før du skiller nøttene fra hverandre og lar dem avkjøles.

Vinaigrette

  • Bland eddik, honning og sennep, visp konstant og tilsett oljen gradvis, eller ha alle ingrediensene til vinaigretten i et glass med lokk og rist til kremet konsistens. Smak til med salt og pepper.
  • Bland mesteparten av vinaigretten i spinaten og legg den over på et stort serveringsfat sammen med søtpoteter, epler og granateplekjerner. Drypp over resten av dressingen og topp med søte valnøtter. Smuldre over geitost.