1stkøkologisk sitron (delt i seks skiver på cirka tre millimeter)
1.5dlextra virgin olivenolje
10stkansjoser (sil av oljen)
15stkbasilikumblader
15stkmynteblader
1liten bunt bladpersille
0.25ssdijonsennep
1stkhvitløksfedd, finhakket
1sskapers, skyllet, silt av og tørket med kjøkkenpapir
Fisk
5ssextra virgin olivenolje
havsaltflak
1.5kgbreiflabbhale på benet (uten skinn og hinner)
3stkhvitløksfedd (i tynne skiver)
blader fra 4 rosmarinkvaster
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 150 grader varmluft. Legg sitronskivene på et brett dekket med bakepapir. Stek dem i ovnen i 25 minutter. La dem avkjøle litt, før du har dem over i en bolle og heller på olivenolje til det dekker.
La stå noen timer, hvis du har tid. Oljen vil gjøre skallet mykt og oljen får smak av sitron.
Forvarm ovnen til 220 grader varmluft. Sett en stor jerngryte over høy varme og tilsett to spiseskjeer olivenolje.
Ha salt og pepper over hele fisken, brun den på alle sider – det tar om lag fem minutter – og sett i ovnen. Stek den i 25 minutter; kjøttet inne ved benet skal være hvitt, ikke blankt.
Lag salsa verde ved å ha alle ingrediensene, bortsett fra oljen med sitronskivene, i en food-prosessor. Puls flere ganger, mens du gradvis heller i oljen (men ikke sitronskivene). Skrap salsaen over i en bolle. Kutt sitronskivene i små biter og ha dem i blandingen. Smak til med litt pepper.
Varm tre spiseskjeer olivenolje i en stekepanne, og stek hvitløk og rosmarin til hvitløken er gyllen. Legg fisken på et varmt serveringsfat, legg hvitløk- og rosmarinolje oppå fisken, og server med salsa verde ved siden av.