Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Buljong: Tomat og basilikum

Buljong: Tomat og basilikum

Buljong: Tomat og basilikum

-
+

Tomat og basilikum

  • 1 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 potte basilikum
  • 0.5 dl hvitvin
  • 400 g finhakket tomat på boks
  • 5 dl grønnsaksbuljong

Slik gjør du:

  • Fres hvitløk i olivenoljen, ha i tomatene og grovkuttet basilikum, tilsett hvitvin og kok i fem minutter.
  • Tilsett buljongen og kok i ett minutt til. Smak til med salt og pepper, sil deretter gjennom en sil.
  • Topp buljongen med resten av basilikumen (finhakket). Om man vil ha litt fylde, kutt noen terninger med mozzarella.
  • Tips: Bruk gjerne en halv chili for å gi den litt styrke. Det som blir igjen i silen, blir en veldig fin pizzasaus.