Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Cookies med sjokolade

Dropp ferdigkjeks og Kvikk Lunsj på skituren
Tursnacks: Cookies med sjokolade

Tursnacks: Cookies med sjokolade

-
+

Cookies med sjokolade

  • 225 g saltet smør, romtemperert
  • 150 g sukker
  • 150 g brunt sukker (gjerne demerarasukker – uraffinert rørsukker)
  • 2 stk egg (100 g)
  • 320 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 200 g grovhakket sjokolade

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 175 ºC.
  • Bland smør, sukker og brunt sukker i en kjøkkenmaskin med grind til det blir hvitt.
  • Tilsett egg i smør- og sukkerblandingen og bland det godt sammen.
  • Bland bakepulver og natron med melet. Tilsett melblandingen til smør, sukker og egg, bland alt godt til en jevn deig.
  • Tilsett den hakkede sjokoladen og vend den inn i massen.
  • Bruk en spiseskje og lag små kuler av massen.
  • Legg kulene på en stekeplate med bakepapir og stek dem i cirka 10 – 12 minutter til de får litt farge. La dem avkjøles. Oppbevar kjeksene i romtemperatur i en lufttett boks.
  • Tips
  • Ikke stek kjeksene for lenge: Cookies skal være sprø utenpå men fortsatt seige inni. Riktig stekte kjeks vil være myke når du tar dem ut av ovnen, men de stivner og får riktig, sprø konsistens etter hvert som de kjøles ned.