Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Frukt- og bærterte

-
+

Frukt- og bærterte

  • 300 g hvetemel
  • 200 g kaldt usaltet smør i 2 cm terninger
  • 100 g melis
  • 1 stk egg
  • 1 porsjon vaniljekrem
  • bær og frukt etter ønske

1 terteform, 24 cm i diameter eller 2 former på 16 cm i diameter.

Slik gjør du:

  • Smuldre mel, melis og smør i en bolle for hånd eller i kjøkkenmaskin.
  • Tilsett egget og kna det inn i deigen eller kjør deigen raskt sammen i kjøkkenmaskin.
  • Pakk deigen inn i plast og la den hvile minst 2 timer i kjøleskapet.
  • Kjevle tertedeigen til en cirka 3 mm tykk leiv.
  • Smør en terteform og legg leiven i formen slik at den dekker både bunn og kant.
  • Prikk bunnen med en gaffel og sett tertebunnen i fryseren eller kjøleskap i cirka 30 minutter.
  • Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  • Stek bunnen i cirka 15 minutter til den blir gyllen. La den avkjøles.
  • Deig som blir til overs, kan fryses.


Montering:

  • Bruk en skje til å smøre vaniljekremen i terteformen. (Se egen oppskrift)
  • Dekk kremen med det du ønsker av gode frukter og bær.