Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Fruktkake

Dropp ferdigkjeks og Kvikk Lunsj på skituren
Tursnacks: Fruktkake

Tursnacks: Fruktkake

-
+

Fruktkake

  • En 5 cm høy kakering med 20 cm diameter eller en brødform på 1 liter.
  • 125 g smør
  • 75 g sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 3 stk egg
  • 170 g hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 100 g rosiner
  • 50 g tørket fiken i biter
  • 50 g tørket aprikos
  • 50 g tørket tranebær
  • 100 g mandler
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts allehånde

Dynk

  • 1 dl appelsin- eller eplejuice
  • 70 g sukker
  • 1 ss likør

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 160°C.
  • Pisk smør, sukker og brunt sukker hvitt.
  • Tilsett eggene ett etter ett.
  • Bland alt det tørre og vend det inn i massen.
  • Fyll i en form og sett i stekeovnen til den blir gyllen, det tar cirka 1 time. Stikk en pinne i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig.
  • Mens kaken steker, lager du dynkelaken: Kok opp juice og sukker. Smak ev. til med rom eller likør.
  • La kaken stå i formen og stikk 10–12 hull i den med testepinnen. Hell dynkelaken over og la den trekke godt inn. Avkjøl og sett kaldt.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner