Grillet aubergine
- 2 stk store eller 3 små auberginer, skåret i 1 cm tykke skiver
- olivenolje, til pensling
- 2 store klyper safrantråder
- 2 ss kokende vann
- 2.5 dl gresk yoghurt
- 2 ss hvitløksolje
- havsalt i flak
- 20 g bladpersille, grovhakkede blader (uten stilker)
- 8 stk røde syltede chili, skåret i tynne skiver
- 1 ts nigellafrø
Grillet aubergine
Aubergine er en høyt elsket og æret grønnsak i orientalsk kultur. Safran er verdens dyreste krydder, og den aller reneste og beste safranen kommer fra Iran. Med litt safran rørt ut i yoghurt får du det beste tilbehøret til grillet aubergine.
- Forvarm en grillpanne på middels til høy varme.
- Pensle aubergineskivene med olivenolje på den ene siden, og stek dem i 6–8 minutter. Pensle skivene med olje på den andre siden før du snur dem og steker dem på den andre siden til de er møre med fine grillmerker. Sett dem til side.
- Støt safranen til pulver i en morter, hell over det kokende vannet og la det trekke i minst 15 minutter. Når det er gjort, heller du det avkjølte safranvannet i yoghurten sammen med hvitløksoljen og rikelig med havsalt.
- Rør godt. Hvis du vil ha en mer flytende yoghurtdressing, sper du med opptil 5 ss vann.
- Fordel aubergineskivene på et fat, drypp over rikelig med safranyoghurt, dryss over hakket persille og topp med tynne skiver syltet chili. Dryss over nigellafrø og server.