Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Grillet aubergine med safranyoghurt, persille og syltet chili

En sleivete tweet førte til kokebokkontrakt og en kvart million solgte bøker
Oppskrift på grillet aubergine

Oppskrift på grillet aubergine

-
+

Grillet aubergine

  • 2 stk store eller 3 små auberginer, skåret i 1 cm tykke skiver
  • olivenolje, til pensling
  • 2 store klyper safrantråder
  • 2 ss kokende vann
  • 2.5 dl gresk yoghurt
  • 2 ss hvitløksolje
  • havsalt i flak
  • 20 g bladpersille, grovhakkede blader (uten stilker)
  • 8 stk røde syltede chili, skåret i tynne skiver
  • 1 ts nigellafrø

Grillet aubergine

Aubergine er en høyt elsket og æret grønnsak i orientalsk kultur. Safran er verdens dyreste krydder, og den aller reneste og beste safranen kommer fra Iran. Med litt safran rørt ut i yoghurt får du det beste tilbehøret til grillet aubergine.

  • Forvarm en grillpanne på middels til høy varme.
  • Pensle aubergineskivene med olivenolje på den ene siden, og stek dem i 6–8 minutter. Pensle skivene med olje på den andre siden før du snur dem og steker dem på den andre siden til de er møre med fine grillmerker. Sett dem til side.
  • Støt safranen til pulver i en morter, hell over det kokende vannet og la det trekke i minst 15 minutter. Når det er gjort, heller du det avkjølte safranvannet i yoghurten sammen med hvitløksoljen og rikelig med havsalt.
  • Rør godt. Hvis du vil ha en mer flytende yoghurtdressing, sper du med opptil 5 ss vann.
  • Fordel aubergineskivene på et fat, drypp over rikelig med safranyoghurt, dryss over hakket persille og topp med tynne skiver syltet chili. Dryss over nigellafrø og server.