Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Hvit asparges med gribichesaus og nypoteter

-
+

Hvite asparges

  • 12 stk hvite asparges
  • 1 stk sitron
  • 2 ss smør
  • 1 ss sukker
  • 5 dl vann
  • salt

Sauce Gribiche

  • 1 dl majones
  • 1 ts Dijon-sennep
  • 1 ts hakket estragon
  • 1 ss finkuttet kjørvel
  • 1 ss finkuttet gressløk
  • 1 stk hardkokte egg, finhakket
  • 2 ss finhakket kapers
  • 2 ss finhakket cornichons eller sylteagurk
  • 0.5 stk sitron

Nypoteter

  • 800 g små nypoteter
  • 50 g salt
  • 2 kvaster dill
  • 100 g ruccola

Slik gjør du

  • Den hvite aspargesen skrelles helt i toppen.
  • Kok opp vannet med sukker, smør og saften og revet skall fra sitronen. Tilsett godt med salt.
  • Legg i aspargesen og la den trekke under lokk i rundt 15 minutter, til den er gjennomvarmet. Det er viktig at vannet ikke koker, men at den trekker lenge nok.
  • Hvit asparges som er «al dente» smaker veldig bittert. Det er også stor kvalitetsforskjell, og noen kan smake jordaktig.

Gribichesaus

  • Alt blandes og eventuelt til med litt sitronsaft.
  • Serveres kald sammen med den varme maten.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner