Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Ina-Janine Johnsens oppskrift på briochekake med syltetøy og smuldretopping

Ina-Janine Johnsens oppskrift på briochekake med syltetøy og smuldretopping

Ina-Janine Johnsens oppskrift på briochekake med syltetøy og smuldretopping

-
+

Deig

  • 600 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 150 g smør eller margarin
  • 2 dl lettmelk
  • 4 egg

Topping

  • 300 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 150 g smør eller margarin
  • 5.5 ss syltetøy

Vil du ha mindre tykk bunn, bruk halvparten av deigen – resten kan stå kjølig til noe annet godt.

Deig

  • Bland hvetemel, sukker og tørrgjær i en stor bolle. Smelt smør eller margarin i en kjele. Tilsett melk. Påse at blandingen er fingervarm. Pisk inn eggene.
  • Hell melkeblandingen i melblandingen og rør sammen til en klissete deig. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse, cirka to timer. Sett deigen kjølig til neste dag eller i opptil fire dager.
  • Ha den kalde deigen over på en melet arbeidsflate. Rull den ut til en firkant på størrelse av langpannen. Legg den i langpannen, dekk til og la heve til dobbel størrelse, cirka én time.

Smuldretopping

  • Bland mel og sukker i en bolle. Kna inn smøret/margarinen til smøret er jevnt fordelt og du har en smulete blanding. Alternativt kan du ha alt oppi en kjøkkenmaskin og kjøre det til en smulete blanding.
  • Smør sjenerøst med syltetøy over deigen når den er ferdighevet og topp med smuleblandingen.
  • Stek i cirka 30 minutter på 200 °C til kaken er gyllenbrun.