Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat

Ina-Janine Johnsens oppskrift på eltefritt brød

Ina-Janine Johnsens oppskrift på eltefritt brød

-
+

Eltefritt brød

  • 600 g hvetemel
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 5 dl vann

Du trenger en ildfast gryte eller form med lokk som rommer cirka fire liter. Alternativt i friform eller som rundstykker.

  • Bland hvetemel, tørrgjær og salt i en stor bolle. Hell i vannet og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen med lokk eller folie og la den heve på kjøkkenbenken i 8–20 timer.
  • Ha deigen over på et stykke bakepapir strødd med mel. Brett deigen innover mot midten noen ganger. Dryss om nødvendig med mer mel. Legg deigen med bretten med og dekk den til.
  • La deigen heve videre i to timer. Sett den tomme gryten med lokk i ovnen etter halvannen time og sett ovnen på 250℃
  • Ta gryten ut av ovnen etter 30 minutter. Hvelv deigen i gryten, sett på lokket og sett gryten i ovnen. Stek i 30 minutter, ta av lokket, sett temperaturen på 220 og stek i 15 minutter til.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner