Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Kylling med revet surdeig, sherry, rosiner og bitre salatblader

Kokebokforfatterens beste tips: Spar tid – la maten lage seg selv
-
+

Kylling med revet surdeig, sherry, rosiner og bitre salatblader

  • 175 g surdeigsbrød (revet grovt i biter på fem centimeter)
  • 450 g kokefaste småpoteter (vasket og delt i biter)
  • 1 stk stor løk (i båter)
  • 6 stk timiankvaster
  • 2 ss chiliflak
  • 1 stk hvitløkshode, delt i fedd, men ikke skrellet
  • 150 g pancetta eller bacon, i ett stykke
  • 8 stk store overlår (eller fire hele kyllinglår, helst økologiske, med skinn og ben, skjær bort overflødig skinn og fett)
  • 2 ss sherryeddik
  • 220 ml amontillado (tørr sherry)
  • 5 ss extra virgin olivenolje
  • havsaltflak
  • svart pepper, nykvernet
  • 150 g vårløk (vasket og renset)
  • 50 g rosiner
  • 100 g bitre salatblader (radicchio, sikori, endivie, løvetann, treviso)
  • 25 g pinjekjerner, ristede

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Steketid 40 minutter.
  • Legg biter av brød og poteter, løkbåter, timian, chili og hvitløk i en ildfast form eller en lav og vid kasserolle på 30 centimeter i diameter. Skjær pancettaen eller baconet i store biter og legg dem og overlårene i formen.
  • Hell i sherryeddik, 70 ml sherry og fire spiseskjeer olivenolje. Ha på salt og pepper og bland alt godt sammen med hendene. Sørg for at overlårene ligger med skinnsiden opp. Pass på at brødet ikke er for synlig eller ligger i kanten, da vil det bli for stekt.
  • Stek i 25 minutter. Vend på ingrediensene midtveis, men pass på at overlårene fortsatt ligger med skinnsiden opp. Tilsett 50 ml til av sherryen.
  • Bland vårløkene med resten av oljen (én spiseskje) i en liten bolle, og tilsett så dette i formen. Legg dem på toppen av grønnsakene. Sett formen tilbake i ovnen og stek i enda 15 minutter.
  • Ha resten av sherryen i en liten gryte sammen med rosinene og kok så vidt opp. Tilsett dette i stekeformen de siste fem minuttene av steketiden.
  • Anrett på varme tallerkener eller på et serveringsfat, eller sett formen på bordet. Dryss over pinjekjerner og server med salatblader etter ønske.