Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Lam

Lammegryte med dill – perfekt med hvit bordeaux

Én grunnoppskrift, en vinverden av muligheter
Oppskrift på lammegryte med dill – perfekt med hvit bordeaux

Oppskrift på lammegryte med dill – perfekt med hvit bordeaux

-
+

  • 1 stk lammegrytebase
  • 3 beger crème fraîche. Obs: ikke matlagingsfløte!
  • 300 g purre i ringer, spar litt grønt til dryss
  • 70 g kapers
  • 4 ss hvitvinseddik
  • 15 g pepperrot
  • 50 g frisk dill
  • salt
  • svart pepper

Begynn med å koke opp lammegrytebasen. Tilsett resten i gryten og la det koke rolig videre uten lokk i minst én time.

Jo mer denne koker inn, altså væske fordamper, jo kraftigere smak og tykkere konsistens får den. Jeg liker den fyldig og smaksrik.

Dryss over litt finsnittet purre, finrevet pepperrot og plukket dill ved servering.

Serveres med kokte mandelpoteter vendt i smør og hakket gressløk.

Se viner som passer til:

Lam i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner