Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Nøtteknekkeren: Sjokoladeplate med frukt og nøtter

Nøtteknekkeren: Sjokoladeplate med frukt og nøtter

Nøtteknekkeren: Sjokoladeplate med frukt og nøtter

-
+

Sjokoladeplate med frukt og nøtter

  • 300 g sjokolade. Mørk eller melkesjokolade
  • 100 g nøtter, mandler, tørket fiken, tørket aprikos og tørkede bær etter eget ønske

Dette er et eventyr utgitt av den tyske forfatteren E.T.A. Hoffmann. Alexandre Dumas skrev senere sin egen versjon av fortellingen, og det er denne Tsjajkovskijs ballett er basert på.

Slik gjør du

  • Smelt sjokoladen og temperer den.
  • Stryk sjokoladen ut på et bakepapir cirka 1/2 cm tykt.
  • Strø på det det du liker av nøtter og tørket frukt og la stivne. Knekk platen ved servering.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner