Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Øyvind Hjelle

Bålgrillet lammekebab med spicy rømme og syrlig salat

Gode oppskrifter til påskebålet

Bålgrillet lammekebab med spicy rømme og syrlig salat

-
+

Bålgrillet lammekebab med spicy rømme og syrlig salat

  • 1 stk lammelår på rundt tre kilo
  • 1 ss malt spisskummen
  • 1 ss malte korianderfrø
  • 0.25 ts malt nellik
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts grovmalt svart pepper
  • 1 ss flaksalt
  • 3 fedd hvitløk
  • 0.5 dl olivenolje

Myke brød

  • 250 g mel
  • 1 dl melk
  • 0.75 dl vann
  • 25 g fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver

Syrlig salat

  • 200 g spisskål
  • 0.5 stk spisspaprika
  • 1 stk rødløk
  • 1 ts flaksalt
  • 0.5 saften fra en lime
  • 2 stk vårløk
  • 0.5 potte mynte
  • 1 potte koriander

Spicy rømmesaus

  • 1 beger Røros-rømme
  • 2 ss sriracha-saus
  • 1 ts flaksalt

Slik gjør du:

  • Ben ut lammelåret og del hele låret unntatt skanken i biter på rundt to ganger to centimeter.
  • Dryss over krydder, salt, olje og revet hvitløk. Bland godt og tre 250 gram på hvert sitt pølsespidd.
  • Marineringen kan gjøres opptil to dager før kjøttet skal grilles; jobb da raskt slik at kjøttet holder seg friskt og kaldt, ha det i en tett bolle og oppbevar kaldt.
  • Grill spiddene godt på høy varme så de får en tydelig smak av røyk. Server med brød, syrlig salat og spicy rømme.

Myke brød:

  • Lun vann og melk, rør ut gjæren og bland inn salt og mel. Hev deigen i bolle på benken i cirka én time.
  • Del deigen i biter på 100 gram, rull dem til baller og klem dem litt flate. La dem ligge tildekket i 20 minutter og kjevle dem ut til en halv centimeter tykkelse – eller dra dem ut med hendene. Rist av overflødig mel.
  • Legg brødene på en varm båltakke eller jernpanne og stek til de blåser seg opp og får en fin farge. Snu og la dem få fin farge på den andre siden. Det hele tar bare et minutt eller to per brød.

Syrlig salat:

  • Finsnitt kål, spisspaprika og rødløk og legg i en bolle. Ha i salt og limesaft og vend godt.
  • Kutt vårløk, mynte og koriander. Bland alt rett før servering.

Spicy rømmesaus:

  • Rør alt sammen i rømmeboksen med en teskje.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk