Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat

Ribbetaco

Slik bruker du ribbe-restene
Ribetaco

Ribetaco

-
+

Ribbetaco

  • 1 kg ribbe
  • 7 fedd hvitløk
  • 2 dl hvitvin
  • 2 ss dijonsennep
  • salt
  • pepper
  • frisk timian
  • norsk potetlefse
  • frisk agurk
  • syltet/sur agurk (helst polsk)
  • ristede peanøtter med skall

Slik bruker du ribbe-restene

Slik gjør du

  • Skjær ribben i gode biter, cirka to tommeltotter store.
  • Brun dem godt i to omganger, rundt ti minutter per omgang. Hell av ribbefett underveis. Overskuddsfettet kan legges i kjøleskapet og spares til noe annet.
  • Ha i båtene med hvitløk og stek med til de nesten blir brente.
  • Ha i hvitvin og en kvast frisk timian. Legg på lokk og la putre på svak varme i to timer.
  • Rør inn to spiseskjeer med dijonsennep, det vil jevne fettet til saus. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  • Lag gjerne ribben kvelden før du og kohorten skal spise, men unn deg en prøvesmak når den er ferdig.
  • Servering: Alle lager egne ruller med lefse, ribbe, saus, agurk og selvknekkede peanøtter.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner