Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Ribbetaco

Slik bruker du ribbe-restene

-
+

Ribbetaco

  • 1 kg ribbe
  • 8 fedd hvitløk
  • 2 dl hvitvin
  • 2 ss dijonsennep
  • salt og pepper
  • frisk timian
  • 0.5 stk sitron
  • norsk potetlefse
  • frisk agurk
  • syltet/sur agurk (helst polsk)
  • ristede peanøtter med skall

Slik bruker du ribbe-restene

Slik gjør du

  • Skjær ribben i gode biter, cirka to tommeltotter store.
  • Brun dem godt i to omganger, rundt ti minutter per omgang. Hell av ribbefett underveis. Overskuddsfettet kan legges i kjøleskapet og spares til noe annet.
  • Ha i båtene med hvitløk og stek med til de nesten blir brente.
  • Ha i hvitvin og en kvast frisk timian. Legg på lokk og la putre på svak varme i to timer.
  • Rør inn to spiseskjeer med dijonsennep, det vil jevne fettet til saus. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  • Lag gjerne ribben kvelden før du og kohorten skal spise, men unn deg en prøvesmak når den er ferdig.
  • Servering: Alle lager egne ruller med lefse, ribbe, saus, agurk og selvknekkede peanøtter.