Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Sjokoladekarameller

Dropp ferdigkjeks og Kvikk Lunsj på skituren
Tursnacks: Sjokoladekarameller

Tursnacks: Sjokoladekarameller

-
+

Sjokoladekarameller

  • 190 g sukker
  • 190 g glukose
  • 30 g saltet smør
  • 3 dl kremfløte
  • en klype fingersalt
  • 80 g lys eller mørk sjokolade

Slik gjør du

  • Kle en ildfast form med bakepapir.
  • Finhakk sjokoladen og sett den til side.
  • Bland alt bortsett fra sjokoladen i en kjele og kok opp til 116 ºC mens du av og til rører i bunnen av kjelen.
  • Ta kjelen av platen og tilsett fingersaltet. Tilsett den finhakkede sjokoladen og rør det hele godt sammen.
  • Hell massen i den ildfaste formen slik at den blir 1 cm tykk og sett til avkjøling i romtemperatur. Dagen etter kan den skjæres eller klippes i biter.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner