Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat

Sjokoladekarameller

Dropp ferdigkjeks og Kvikk Lunsj på skituren
Tursnacks: Sjokoladekarameller

Tursnacks: Sjokoladekarameller

-
+

Sjokoladekarameller

  • 190 g sukker
  • 190 g glukose
  • 30 g saltet smør
  • 3 dl kremfløte
  • en klype fingersalt
  • 80 g lys eller mørk sjokolade

Slik gjør du

  • Kle en ildfast form med bakepapir.
  • Finhakk sjokoladen og sett den til side.
  • Bland alt bortsett fra sjokoladen i en kjele og kok opp til 116 ºC mens du av og til rører i bunnen av kjelen.
  • Ta kjelen av platen og tilsett fingersaltet. Tilsett den finhakkede sjokoladen og rør det hele godt sammen.
  • Hell massen i den ildfaste formen slik at den blir 1 cm tykk og sett til avkjøling i romtemperatur. Dagen etter kan den skjæres eller klippes i biter.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner