Smultringdeig
- Varm melken til kroppstemperatur (37 grader) og rør inn gjæren.
- La stå til det begynner å skumme, cirka 10–15 min.
- Bland de tørre ingrediensene.
- Tilsett melkeblanding, egg og smeltet smør og kna det sammen.
- Ha deigen på benken, tilsett mer mel hvis det trengs, og jobb med den i omtrent fem minutter. Deigen skal være løs og smidig, ikke klissete.
- Sett til heving i en time eller to.
- Lag glasur: rør sammen alle ingrediensene. Ha litt kokende vann rede for å justere konsistensen når den skal brukes.
- Lag smultringer: kjevle ut deigen til 1,5 cm tykkelse. Bruk et stort glass eller en liten skål for å stikke ut smultringene. Hullet i midten stikker du ut med et shot-glass. Legg på bakepapir og la heve.
- Berlinerboller lager du ved å kjevle deigen noe tynnere (1 cm), legge en klatt bringebærsyltetøy i midten og brette deigen over. Stikk ut bollene med et stort glass. Flytt til bakepapir og la heve.
- Legg smultringer/berlinerboller i air fryeren og gi dem en lett dusj med solsikkeolje. Stekes i 4 minutter på 180 grader.
- Avkjøles litt før man dypper i glasur.