Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Snekker Andersen: Skogsbær med vaniljeis, granskuddsirup og ristede pinjekjerner

Snekker Andersen: Skogsbær med vaniljeis, granskuddsirup og ristede pinjekjerner

Snekker Andersen: Skogsbær med vaniljeis, granskuddsirup og ristede pinjekjerner

-
+

Krystalliserte pinjekjerner

  • 50 g pinjekjerner
  • 15 g sukker
  • 2 ss vann

Bærsalat

  • 200 g assorterte bær (bringebær, blåbær, bjørnebær m.v.), gjerne fryste.
  • 2 ss sukker

Anretning

  • bærsalat
  • 0.5 l god vaniljeis
  • krystalliserte pinjekjerner
  • 1 dl granskuddsirup

Denne juleklassikeren av Alf Prøysen fortjener sin egen smak, og ettersom det er i skogen magien oppstår, har jeg laget en dessert fra skogen.

Krystalliserte pinjekjerner

  • Dette er nesten som å lage brente mandler. Forskjellen er at du stopper prosessen mens du har små sukkerkrystaller rundt nøttene, rett før sukkeret blir karamell.
  • Ha alle ingrediensene i en kasserolle.
  • Sett kasserollen på platen på høy varme. Kok til nesten alt vannet er fordampet. Rør med jevne mellomrom. Når vannet begynner å fordampe, vil sukkeret legge seg som et hvitt belegg rundt pinjekjernene. Tøm alt over på et bakepapir.

Bærsalat

  • Sukre bærene og la dem stå og marinere i noen timer

Anretning

  • Legg litt marinerte bær i en dyp tallerken.
  • Legg på en skje vaniljeis og lag en grop på toppen av isen.
  • Ha en god skje granskudd- sirup i gropen.
  • Strø på pinjekjernene.