Oppskrift på toast med sopp av Øyvind Hjelle
Nok til fire personer.
Slik gjør du:
TOAST
- Ha 3-4 ss klaret smør i pannen og steke 2 og 2 skiver gylne på begge sider. Toasten skal helst ha en fin sprø skorpe men litt myk kjerne.
LUKSUS EGGERØRE
- Smelte smøret i en kjele, hell på fløten, eggeplommer og hele egg. Sett kjelen på varmen og røre i dette med en visp til det er kokt opp og koagulert/tykt.
- Nå ser det helt krise ut med klumper osv. Trekk kjelen til side og ha i rømmen. Kjøre dette godt sammen med en stavmikser. Gjerne 2-3 minutter slik at all eggerøren er helt slett. Om den ser litt tynn ut gjør ikke det noe, den setter seg litt mer etterhvert.
- Smak til med salt og litt sitronsaft. Dropp pepper.
KANTARELLER
- Varme en stor panne og ha i solsikkeoljen og soppen. La soppen ligge i panna til den begynner å få en stekeskorpe, cirka 1 minutt. Rist litt på pannen og steke litt til, 1 minutt. Trekk pannen litt til side og dryss på salt og til slutt smøret. Steke kantarellene 1 minutt uten av smøret svir seg. Når du er fornøyd med utseende er kantarellene happy.
MAKRELLEN
- Skjær vekk de små beina i midten på filetten. Dra av skinnet og knip fisken i midre biter. Legg disse på eggekremen og dryss