Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Stekt oksefilet med røde salatblader, kjernemelk, valnøtter og blåmuggost

Kokebokforfatterens beste tips: Spar tid – la maten lage seg selv
-
+

Til kjøttet

  • 1.8 kg indrefilet av okse
  • havsaltflak
  • svart pepper, nykvernet
  • 1 ss peanøttolje

Til salaten

  • 2.5 dl kjernemelk (alternativt skummet kulturmelk eller kefir)
  • 3 ss rømme
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 2 ss hvit balsamicoeddik
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 lite hvitløksfedd, finrevet
  • 400 g røde salatblader (som radicchio og rød endivie)
  • 75 g valnøtter, lett ristet
  • 150 g Cashel Blue-ost (eller annen blåmuggost, smuldret)

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 210 grader varmluft. Steketid 30 minutter.
  • Romtemperer kjøttet. Ha på godt med salt og pepper på alle sidene. Varm olje på høy varme i en stor stekepanne. Når fettet ryker, har du i kjøttet og bruner det på alle sider.
  • Legg det over i en ildfast form og stek det i ovnen ti minutter. Reduser ovnstemperaturen til 190 grader varmluft og stek i 20 minutter til. Dekk til kjøttet først med aluminiumsfolie og deretter med et håndkle, og la det hvile i 15 minutter.
  • Lag dressingen ved å ha kjernemelk, rømme, olivenolje, hvit balsamicoeddik og salt og pepper i en bolle. Bland det sammen med en gaffel. Smak til med salt og pepper.
  • Ha salatbladene – riv de største – i en stor, lav bolle eller på et serveringsfat og dryss over valnøtter og smuldret ost. Øs dressingen oppå (men ikke ha på for mye, server resten i en skål for seg).
  • Skjær kjøttet i tynne skiver og server det med salatbladene, osten og dressingen.