2.5dlkjernemelk (alternativt skummet kulturmelk eller kefir)
3ssrømme
2ssextra virgin olivenolje
2sshvit balsamicoeddik
1tsdijonsennep
1lite hvitløksfedd, finrevet
400grøde salatblader (som radicchio og rød endivie)
75gvalnøtter, lett ristet
150gCashel Blue-ost (eller annen blåmuggost, smuldret)
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 210 grader varmluft. Steketid 30 minutter.
Romtemperer kjøttet. Ha på godt med salt og pepper på alle sidene. Varm olje på høy varme i en stor stekepanne. Når fettet ryker, har du i kjøttet og bruner det på alle sider.
Legg det over i en ildfast form og stek det i ovnen ti minutter. Reduser ovnstemperaturen til 190 grader varmluft og stek i 20 minutter til. Dekk til kjøttet først med aluminiumsfolie og deretter med et håndkle, og la det hvile i 15 minutter.
Lag dressingen ved å ha kjernemelk, rømme, olivenolje, hvit balsamicoeddik og salt og pepper i en bolle. Bland det sammen med en gaffel. Smak til med salt og pepper.
Ha salatbladene – riv de største – i en stor, lav bolle eller på et serveringsfat og dryss over valnøtter og smuldret ost. Øs dressingen oppå (men ikke ha på for mye, server resten i en skål for seg).
Skjær kjøttet i tynne skiver og server det med salatbladene, osten og dressingen.