Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat

Tre nøtter til Askepott: Nøttemarsipan og sjokolade

Tre nøtter til Askepott: Nøttemarsipan og sjokolade

Tre nøtter til Askepott: Nøttemarsipan og sjokolade

-
+

Nøttemarsipan og sjokolade

  • 200 g marsipan
  • 50 g hakkede nøtter (hasselnøtter og valnøtter)
  • 200 g melkesjokolade eller mørk sjokolade

«Tre nøtter til Askepott» er inspirert av den tsjekkiske filmen jeg så hver julaften formiddag da jeg var liten. Her har jeg prøvd å sette smak på eventyrets magiske nøtter. Konfekten består av et skall av sjokolade fylt med en myk marsipan og hakkede nøtter.

Slik gjør du

  • Rist de hakkede nøttene i ovnen på 180 grader til de er gylne. Avkjøl.
  • Kna inn halvparten av nøttene i marsipanen og Form marsipanen til tre eggeformer.
  • Smelt sjokoladen og temperer den.
  • Stryk sjokoladen ut på et bakepapir cirka 1/2 cm tykt.
  • Dypp eggene i smeltet sjokolade og strø den siste delen av nøttene på baksiden av eggene slik at de ser ut som eikenøtter.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner