Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Villa Paradisos Pizza Parma

Slik ble Norge en nasjon av pizzakokker
-
+

Deig

  • 6 dl lunkent vann
  • 1 dl god olivenolje
  • 12 g fersk gjær
  • 1 ss hvitt sukker
  • 1 kg 00-mel, siktet
  • 1 ss salt

Tomatsaus

  • 1 kg flådde tomater fra boks
  • 1 neve ferske basilikumblader
  • 1 ss salt
  • 1 ss hvitt sukker
  • 3 ss god olivenolje
  • 3 stk hvitløksfedd, skrellet og grovknust
  • 0.5 ts finmalt kajennepepper

Pizza Parma

  • 1 stk pizzadeigemne
  • litt tomatsaus
  • fersk mozzarella
  • 1 neve fersk ruccola
  • tynne skiver parmaskinke
  • fersk parmesan i tynne flak
  • håndfull pinjekjerner, ristet i tørr panne
  • god olivenolje

Deig

  • Bland vann, olivenolje, gjær og sukker i en kjøkkenmaskin og elt i cirka tre minutter til det er godt blandet.
  • Ha i mel og salt og elt i cirka 15 minutter. Tilsett vann hvis deigen er for hard og stiv.
  • Ha deigen over på et godt melet bord og la hvile i 20 minutter.
  • Del deigen i åtte emner à 200g.
  • Lag fine små baller og legg på et oljet bakebrett med god avstand mellom hver.
  • La dem heve til doblet størrelse, to–tre timer.
  • Oppbevar i kjøleskapet til de skal brukes. Jo lenger du venter, dess bedre resultat.

Tomatsaus

  • Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør med en stavmikser til du får en tykk og homogen saus. Den kan godt være litt grov.
  • Sausen kan oppbevares én uke i kjøleskapet i et lukket glass.

Pizza Parma

  • Vask og tørk ruccolabladene.
  • «Åpne» pizzabunnen.
  • Ha på et lag tomatsaus og mozzarella.
  • Stek i ovnen på full guffe i to–tre minutter.
  • Dekk den ferdige pizzaen med et lag rucolablader, parmaskinke, parmesan og pinjekjerner. Avslutt med noen tynne stråler olivenolje på toppen.