Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Villa Paradisos Pizza Parma

Slik ble Norge en nasjon av pizzakokker
-
+

Deig

  • 6 dl lunkent vann
  • 1 dl god olivenolje
  • 12 g fersk gjær
  • 1 ss hvitt sukker
  • 1 kg 00-mel, siktet
  • 1 ss salt

Tomatsaus

  • 1 kg flådde tomater fra boks
  • 1 neve ferske basilikumblader
  • 1 ss salt
  • 1 ss hvitt sukker
  • 3 ss god olivenolje
  • 3 stk hvitløksfedd, skrellet og grovknust
  • 0.5 ts finmalt kajennepepper

Pizza Parma

  • 1 stk pizzadeigemne
  • litt tomatsaus
  • fersk mozzarella
  • 1 neve fersk ruccola
  • tynne skiver parmaskinke
  • fersk parmesan i tynne flak
  • håndfull pinjekjerner, ristet i tørr panne
  • god olivenolje

Deig

  • Bland vann, olivenolje, gjær og sukker i en kjøkkenmaskin og elt i cirka tre minutter til det er godt blandet.
  • Ha i mel og salt og elt i cirka 15 minutter. Tilsett vann hvis deigen er for hard og stiv.
  • Ha deigen over på et godt melet bord og la hvile i 20 minutter.
  • Del deigen i åtte emner à 200g.
  • Lag fine små baller og legg på et oljet bakebrett med god avstand mellom hver.
  • La dem heve til doblet størrelse, to–tre timer.
  • Oppbevar i kjøleskapet til de skal brukes. Jo lenger du venter, dess bedre resultat.

Tomatsaus

  • Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør med en stavmikser til du får en tykk og homogen saus. Den kan godt være litt grov.
  • Sausen kan oppbevares én uke i kjøleskapet i et lukket glass.

Pizza Parma

  • Vask og tørk ruccolabladene.
  • «Åpne» pizzabunnen.
  • Ha på et lag tomatsaus og mozzarella.
  • Stek i ovnen på full guffe i to–tre minutter.
  • Dekk den ferdige pizzaen med et lag rucolablader, parmaskinke, parmesan og pinjekjerner. Avslutt med noen tynne stråler olivenolje på toppen.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner