Dagens Næringsliv
Åpne i appen
Åpne
Villa Paradisos Pizza Parma
Villa Paradiso
Sigurd Fandango
Deig
-
6
dl
lunkent vann
-
1
dl
god olivenolje
-
12
g
fersk gjær
-
1
ss
hvitt sukker
-
1
kg
00-mel, siktet
-
1
ss
salt
Tomatsaus
-
1
kg
flådde tomater fra boks
-
1
neve ferske basilikumblader
-
1
ss
salt
-
1
ss
hvitt sukker
-
3
ss
god olivenolje
-
3
stk
hvitløksfedd, skrellet og grovknust
-
0.5
ts
finmalt kajennepepper
Pizza Parma
-
1
stk
pizzadeigemne
-
litt tomatsaus
-
fersk mozzarella
-
1
neve fersk ruccola
-
tynne skiver parmaskinke
-
fersk parmesan i tynne flak
-
håndfull pinjekjerner, ristet i tørr panne
-
god olivenolje
Deig
- Bland vann, olivenolje, gjær og sukker i en kjøkkenmaskin og elt i cirka tre minutter til det er godt blandet.
- Ha i mel og salt og elt i cirka 15 minutter. Tilsett vann hvis deigen er for hard og stiv.
- Ha deigen over på et godt melet bord og la hvile i 20 minutter.
- Del deigen i åtte emner à 200g.
- Lag fine små baller og legg på et oljet bakebrett med god avstand mellom hver.
- La dem heve til doblet størrelse, to–tre timer.
- Oppbevar i kjøleskapet til de skal brukes. Jo lenger du venter, dess bedre resultat.
Tomatsaus
- Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør med en stavmikser til du får en tykk og homogen saus. Den kan godt være litt grov.
- Sausen kan oppbevares én uke i kjøleskapet i et lukket glass.
Pizza Parma
- Vask og tørk ruccolabladene.
- «Åpne» pizzabunnen.
- Ha på et lag tomatsaus og mozzarella.
- Stek i ovnen på full guffe i to–tre minutter.
- Dekk den ferdige pizzaen med et lag rucolablader, parmaskinke, parmesan og pinjekjerner. Avslutt med noen tynne stråler olivenolje på toppen.