Dagens Næringsliv
Åpne i appen
Åpne
Vinotekets napolitanske pizza med N'duja
Vinoteket
Sigurd Fandango
Pizzadeig
-
1
kg
mel
-
100
g
surdeig
-
700
ml
kaldt vann
-
30
g
salt
Topping
-
120
g
San Marzano tomat blandet med to gram salt (Yozo salt med jod)
-
2
g
olivenolje (Ravida Noccelara)
-
n'duja pølse fra Felloni spekehus
-
mozzarella fra Osteverkstedet i Lillesand
-
grønn chili tynne skiver
-
ricottaost
-
fløte
Pizzadeig (til syv bunner)
- Bland mel, surdeig og halvparten av vannet og elt i kjøkkenmaskin på laveste hastighet i fire minutter.
- Øk hastigheten, ha i saltet og elt i ytterligere to minutter.
- Spe sakte med resten av vannet mens du elter i fem minutter, elt deretter i to minutter.
- La deigen hvile i en bolle i 30 minutter.
- Del deigen i seks–syv emner à 270 gram og la heve i romtemperatur i tre timer.
- Legg emnene i kjøleskap over natten og la dem temperere seg i romtemperatur i fire timer før baking.
Topping (til én pizza)
- Forvarm ovnen til høyeste temperatur.
- Knus tomatene med fingrene eller stavmikser og bland med salt og olivenolje.
- Bland like deler ricotta og fløte i kjøkkenmaskin.
- Åpne pizzaen og smør saus tynt utover. Spar litt av sausen. Topp med n'duja, mozzarella og grønn chili.
- Stek i ti minutter.
- Topp med ricotta, resten av tomatene og noen basilikumblader etter steking.