Deig
- Løs opp gjæren i vann som holder cirka 20 grader.
- Bland inn surdeig og nesten all solsikkeolje.
- Tilsett mel og la deigen elte på lav/medium hastighet i cirka 20 minutter eller til den får samme temperatur som håndflaten.
- Tilsett salt og siste rest av solsikkeolje og elt inn i et par minuttet til saltet er godt fordelt i deigen.
- Del deigen i to runde emner og hev fire–seks timer i romtemperatur, til doblet størrelse.
- Kaldhev deigemnene i kjøleskap i tre dager.
- Etterhev deigene en god halv time i romtemperatur før de skal brukes.
Topping
- Fjern frøene fra tomatene og kjør dem i blender.
- Åpne pizzadeigen.
- Ha på raust med knuste tomater, basilikum og olivenolje.
- Stek pizzaen ferdig på så høy varme som mulig.
- Ut av ovnen legger man en romtemperert burrata midt på pizzaen.
- Legg en god porsjon ansjosfileter oppå burrataen og kvern svart pepper over.
- Fyll på med diverse små tomater rundt osten.
- Ha flaksalt og olivenolje over tomatene.