Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

ZZ Pizza med burrata og ansjos

Slik ble Norge en nasjon av pizzakokker

-
+

Deig

  • 3 dl vann
  • 0.5 kg tipo 00-hvetemel
  • 15 g salt
  • 0.5 dl solsikkeolje
  • 3 g gjær
  • surdeig (hvis du har, mengden er avhengig av hvordan din surdeig oppfører seg)

Topping

  • solmodne tomater
  • fersk basilikum
  • 125 g burrata per pizza
  • ansjos
  • små tomater
  • svart pepper
  • flaksalt

Deig

  • Løs opp gjæren i vann som holder cirka 20 grader.
  • Bland inn surdeig og nesten all solsikkeolje.
  • Tilsett mel og la deigen elte på lav/medium hastighet i cirka 20 minutter eller til den får samme temperatur som håndflaten.
  • Tilsett salt og siste rest av solsikkeolje og elt inn i et par minuttet til saltet er godt fordelt i deigen.
  • Del deigen i to runde emner og hev fire–seks timer i romtemperatur, til doblet størrelse.
  • Kaldhev deigemnene i kjøleskap i tre dager.
  • Etterhev deigene en god halv time i romtemperatur før de skal brukes.

Topping

  • Fjern frøene fra tomatene og kjør dem i blender.
  • Åpne pizzadeigen.
  • Ha på raust med knuste tomater, basilikum og olivenolje.
  • Stek pizzaen ferdig på så høy varme som mulig.
  • Ut av ovnen legger man en romtemperert burrata midt på pizzaen.
  • Legg en god porsjon ansjosfileter oppå burrataen og kvern svart pepper over.
  • Fyll på med diverse små tomater rundt osten.
  • Ha flaksalt og olivenolje over tomatene.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner