Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

ZZ Pizza med burrata og ansjos

Slik ble Norge en nasjon av pizzakokker

-
+

Deig

  • 3 dl vann
  • 0.5 kg tipo 00-hvetemel
  • 15 g salt
  • 0.5 dl solsikkeolje
  • 3 g gjær
  • surdeig (hvis du har, mengden er avhengig av hvordan din surdeig oppfører seg)

Topping

  • solmodne tomater
  • fersk basilikum
  • 125 g burrata per pizza
  • ansjos
  • små tomater
  • svart pepper
  • flaksalt

Deig

  • Løs opp gjæren i vann som holder cirka 20 grader.
  • Bland inn surdeig og nesten all solsikkeolje.
  • Tilsett mel og la deigen elte på lav/medium hastighet i cirka 20 minutter eller til den får samme temperatur som håndflaten.
  • Tilsett salt og siste rest av solsikkeolje og elt inn i et par minuttet til saltet er godt fordelt i deigen.
  • Del deigen i to runde emner og hev fire–seks timer i romtemperatur, til doblet størrelse.
  • Kaldhev deigemnene i kjøleskap i tre dager.
  • Etterhev deigene en god halv time i romtemperatur før de skal brukes.

Topping

  • Fjern frøene fra tomatene og kjør dem i blender.
  • Åpne pizzadeigen.
  • Ha på raust med knuste tomater, basilikum og olivenolje.
  • Stek pizzaen ferdig på så høy varme som mulig.
  • Ut av ovnen legger man en romtemperert burrata midt på pizzaen.
  • Legg en god porsjon ansjosfileter oppå burrataen og kvern svart pepper over.
  • Fyll på med diverse små tomater rundt osten.
  • Ha flaksalt og olivenolje over tomatene.