Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mathias Dahlgren

Ingefærsyltet kålrot

– Alt handler om umami
Oppskrift på ingefærsyltet kålrot av Mathias Dahlgren

Oppskrift på ingefærsyltet kålrot av Mathias Dahlgren

-
+

Ingefærsyltet kålrot

  • 1.00 kg kålrot
  • 50.00 g fersk ingefær
  • 7.00 dl risvineddik
  • 3.00 dl strøsukker

Nok til ett stort eller flere mindre sylteglass

Skrell og strimle kålroten tynt på en japansk mandolin. Skrell og skjær ingefæren i tynne skiver med kniv. Legg kålrotstrimler og ingefær lagvis i ett eller flere steriliserte sylteglass.

Hell risvineddik og sukker i en beholder og bland til sukkeret har løst seg. Hell den kalde laken over kålrotstrimlene og ingefæren til det dekker godt. Lukk glassene og la stå i kjøleskapet i minst 24 timer. Oppbevares videre kaldt.

Serveres som tilbehør til grillet og fritert mat.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner