Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Artisjokk-barigoule

-
+

Artisjokk-barigoule

  • Landbrød og olivenolje
  • 6.00 stk artisjokk (alle størrelser/typer kan brukes)
  • 150.00 g røkt bacon
  • 1.00 kepaløk
  • 3.00 stk gulrot
  • 4.00 fedd hvitløk
  • 3.00 ss solsikkeolje
  • 2.00 dl hvitvin
  • 1.00 l kyllingkraft
  • 2.00 kvaster persille
  • 1.00 laurbærblad
  • 4.00 tykke skiver landbrød

Slik gjør du:

Skrell løk, hvitløk og gulrot.

Kutt løken og baconet i små terninger. Finhakk hvitløken og kutt gulroten i tynne skiver. Surr løk, hvitløk, gulrot og bacon i solsikkeolje på middels varme i en vidbunnet kjele.

Rens artisjokkene og kutt dem i biter. Legg artisjokk og laurbær i kjelen og hell over hvitvin og kyllingkraft. Kok opp og skru ned varmen. La det syde til artisjokkene er møre, cirka 25 minutter.

Skjær brødskivene i ­store terninger og rist dem i en tørr stekepanne. 

Finhakk persille, ha den i gryten og smak til med salt og pepper.

Server med brødterningene til, så litt av kraften trekker inn i dem uten at de mister sprøheten sin.