Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Glasert rødbete

Rød i bunnen
Oppskrift på glasert rødbete

Oppskrift på glasert rødbete

-
+

Glasert rødbete

  • 4.00 rødbeter
  • 1.00 dl eddik
  • 2.00 dl sukker
  • 3.00 dl rødbetjuice
  • 12.00 g agar eller 3,5 plater gelatin
  • 100.00 g gresskarfrø
  • 1.00 pose eller pakke red rhubarb-blader

Slik gjør du

Pakk rødbeter med skall inn i aluminiumsfolie.

Bak ved 160 ° til de er møre.

Kok opp eddik, sukker og rødbetjuice. Ha i agar og la det koke i ett minutt. Sett laken kaldt så den setter seg. Bruk deretter stavmikser eller kjøkkenmaskin til å kjøre den stivnede laken til en glatt og myk gelé.

Varm ovnen til 180 °. Legg gresskarfrøene i en liten kjele med 1 ss salt og ha i vann til det dekker frøene.

Kok opp og la det koke inn i 3 minutter. Sil av vannet og legg gresskarfrøene i en ildfast form. ▶ Ha i 3 ss solsikkeolje og stek dem til de popper og blir sprø. Legg frøene på kjøkkenpapir i en boks så oljen renner av.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen
Rød i bunnen