Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Jordskokk-«marmelade» og andebryst

Knollgodt
Oppskirft på «marmelade» av jordskokk og andebryst

Oppskirft på «marmelade» av jordskokk og andebryst

-
+

Jordskokk-«marmelade» og andebryst

  • 10.00 jordskokker
  • 1.00 gul løk
  • 3.00 ss smør
  • 1.00 ss solsikkeolje
  • 2.00 andebryst
  • 2.00 ss sherryeddik
  • 1.00 ss sukker
  • sort pepper
  • 3.00 dl ande- eller kyllingkraft
  • 2.00 ss kaldt smør i små terninger

Slik gjør du

Skrubb/vask jordskokkene ren for jord. Plukk ut to store til garnering. Høvle tynne skiver på mandolin av disse, og stikk dem ut med en ­liten, rund utstikker, for eksempel en eplekjerner. Legg disse i isvann. Kutt de resterende jordskokkene i cirka en halv centimeter små terninger.

Skrell og kutt løken likedan.

Ha i smør, solsikkeolje, løk og de kuttede jordskokkene i en vid og tykkbunnet kjele. Stek på ­medium/lav varme under omrøring til alt blir mykt og brunt. Dette tar litt tid og er fint å forberede ­dagen før.

Rut andebrystet på skinnsiden, ha på salt og pepper og stek med skinnsiden ned på middels til høy varme til skinnet er sprøtt, cirka fem minutter. Vend brystene og brun kjøttsiden også. Stekes i ovnen på 150 grader til en kjernetemperatur på 53–55 grader. La andebrystet hvile i minimum ti minutter før det serveres.

Ha sukker og eddik i en liten kjele, kok opp og ha i and/kyllingkraft. La dette koke inn til det halve. Smak til med nykvernet svart pepper og rør inn små terninger med kaldt smør rett før servering. Hell sausen over and og «marmelade».

Se viner som passer til:

And i Vindatabasen
Knollgodt