Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Brune kartofler med malt og rug

Oppskrift på brune kartofler

Oppskrift på brune kartofler

-
+

Brune kartofler

  • 14.00 poteter, gjerne Gulløye, Beate eller Ottar
  • 150.00 g sukker
  • 4.00 ss smør
  • 2.00 skiver rugbrød
  • 1.00 ss malt (kan sløyfes)
  • 2.00 ss sherryeddik

Slik gjør du:

▶  Riv rugbrødet i mindre biter med en gaffel.

▶  Ha rugsmulene og to ss smør i en stekepanne og stek på middels varme til de er sprø. Sett til side.

▶  Kok potetene med skall og to ss salt i vannet. 

▶  Skrell dem etter at de er kokt.

▶  Hell 1/3 av sukkeret i en stekepanne. La det karamellisere seg på middels varme uten omrøring før enda 1/3 av sukkeret helles i. La deretter alt sukkeret smelte og begynne å bli brunt før siste tredjedel helles i.

▶  Skru ned varmen når all karamellen er gylden og vend potetene godt inn i karamellen.

▶  Rør forsiktig om i cirka ti minutter. Ha i to ss smør mot slutten. Krydre med salt og pepper, og hell over to ss sherryeddik  og eventuelt malt.

▶  Vend inn rugsmulene ved servering, eller dryss dem over potetene.