Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Middag i én gryte

Nudler med peanøttsaus og grønnsaker

Oppskrift på risnudler med peanøttsaus og grønnsaker

-
+

Risnudler med peanøttsaus og grønnsaker

  • 1.00 stk Fedd hvitløk, knust eller finhakket
  • 1.00 stk 2,5 cm stort stykke ingefær, skrelt og revet
  • 3.00 ss Peanøttsmør
  • 1.00 ss Riseddik
  • 1.50 ts Fiskesaus
  • 1.00 ss Sesamolje
  • 1.50 ss Søt soyasaus (ketjap manis)
  • 150.00 g Brede, flate risnudler
  • 0.50 stk Grønn squash i ca. 1 cm tykke staver
  • 0.50 stk Rød paprika, skåret i 1 cm tykke staver
  • 0.50 stk Gul paprika, skåret i 1 cm tykke staver
  • 100.00 g Bønnespirer
  • 4.00 stk Vårløk, hakket
  • 1.00 dl Fersk koriander, hakket

Slik gjør du:

  • Kok opp saltet vann i en gryte.
  • Lag en saus av hvitløk, ingefær, peanøttsmør, riseddik, fiskesaus, sesamolje og søt soya. Rør inn litt av det varme kokevannet for å gjøre den mer rennende.
  • Ha nudler, squash og paprika i gryten og kok i 4-5 minutter til nudlene er myke.
  • Hell av vannet og ha nudlene og grønnsakene tilbake i gryten.
  • Rør inn sausen.
  • Ha i bønnespirene og rør.
  • Topp med vårløk og koriander og servér.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk