Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Middag i én gryte

Nudler med peanøttsaus og grønnsaker

Oppskrift på risnudler med peanøttsaus og grønnsaker

Oppskrift på risnudler med peanøttsaus og grønnsaker

-
+

Risnudler med peanøttsaus og grønnsaker

  • 1.00 stk Fedd hvitløk, knust eller finhakket
  • 1.00 stk 2,5 cm stort stykke ingefær, skrelt og revet
  • 3.00 ss Peanøttsmør
  • 1.00 ss Riseddik
  • 1.50 ts Fiskesaus
  • 1.00 ss Sesamolje
  • 1.50 ss Søt soyasaus (ketjap manis)
  • 150.00 g Brede, flate risnudler
  • 0.50 stk Grønn squash i ca. 1 cm tykke staver
  • 0.50 stk Rød paprika, skåret i 1 cm tykke staver
  • 0.50 stk Gul paprika, skåret i 1 cm tykke staver
  • 100.00 g Bønnespirer
  • 4.00 stk Vårløk, hakket
  • 1.00 dl Fersk koriander, hakket

Slik gjør du:

  • Kok opp saltet vann i en gryte.
  • Lag en saus av hvitløk, ingefær, peanøttsmør, riseddik, fiskesaus, sesamolje og søt soya. Rør inn litt av det varme kokevannet for å gjøre den mer rennende.
  • Ha nudler, squash og paprika i gryten og kok i 4-5 minutter til nudlene er myke.
  • Hell av vannet og ha nudlene og grønnsakene tilbake i gryten.
  • Rør inn sausen.
  • Ha i bønnespirene og rør.
  • Topp med vårløk og koriander og servér.