Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Miss Gins mat

Bò nuong lá lot – vietnamesisk oksekjøtt i lá lot-blader

-
+

Bò nuong lá lot

  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 200 g kjøttdeig av storfe
  • 0.5 ss sitrongress
  • .25 stk løk
  • 0.5 ts sesamolje
  • 0.5 ts femkrydder
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss olje
  • 1 ss honning
  • 0.5 ts pepper
  • 1 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 1 ss buljongpulver
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ss knust peanøtt
  • 2 poser lá lot-blader

SLIK GJØR DU

  • Finhakk sitrongress, løk og hvitløk – bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
  • Rist sesamfrø og peanøtter i en panne til de er gylne.
  • Skyll lá lot-bladene i kaldt vann og bruk en salatslynge for å fjerne mest mulig vann.
  • Sorter vekk bladene som er for små til å pakke inn en teskje kjøtt med, og finhakk dem.
  • Behold stilkene på de store bladene.
  • Bland alle ingrediensene bortsett fra de store bladene sammen i en bolle.
  • Lag små rulader med cirka 1 teskje kjøtt i hvert blad. Fest ruladen ved å stikke stilken ned i ruladen, og tre ruladene på grillspyd, 5–6 stykker på hvert spyd.
  • Legg dem gjerne på grillen, men det enkleste er å steke dem på middels varme i en stekepanne med litt olje i. Server med dippsaus tilsmakt med ananas.