Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Miss Gins mat

Bún cha Hanoi – vietnamesiske kjøttkaker med risnudler og syltede grønnsaker

Denne deilige retten spiste Barack Obama da han besøkte Hanoi

-
+

Bún cha Hanoi – vietnamesiske kjøttkaker med risnudler og syltede grønnsaker

  • 200 g svinekjøtt (nakkekoteletter eller lignende)
  • 200 g kyllingkjøttdeig
  • 2 ss sukker
  • 1 ss honning
  • 3 ss fiskesaus
  • 2 ss østerssaus
  • 0.5 ts pepper
  • 3 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 0.5 stk løk, finhakket
  • 2 stilker sitrongress
  • 1 ss mørk soyasaus
  • 2 stk vårløk, finhakket
  • 1 dæsj soppsoya eller sukkerkulør (for farge)
  • 300 g risvermicelli

Syltede grønnsaker og urter

  • 1 stk gulrot
  • 150 g knutekål
  • 2 ss sukker
  • 2 ss eddik
  • 0.5 ts salt
  • ferske urter (koriander, mynte, thaibasilikum)

Nuoc mam cha

  • 2 ss vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss eddik/sitronsaft
  • 1 stk chili
  • 1 stk hvitløksfedd

Kjøttkakene stekes tradisjonelt på en kullgrill. Hjemme kan du steke dem i panne eller ovn.

Slik gjør du:

  • Kjør svinekjøttet i en kjøttkvern eller finhakk det i kjøkkenmaskin.
  • Bland det med alle de øvrige ingrediensene og form små, flate kjøttkaker på størrelse med en spiseskje.
  • Stek på begge sider i panne på middels varme med litt olje, cirka ti minutter til sammen.
  • De kan også stekes på bakepapir i ovn på 200 grader i 15–20 minutter. Snu dem halvveis i steketiden.
  • Kok opp vann og kok risvermicellien etter anvisning på pakken.
  • Skyll dem raskt i kaldt vann.

Syltede grønnsaker og urter:

  • Løs salt og sukker godt opp i eddiken.
  • Skjær grønnsakene fint i skiver eller staver. Bruk gjerne et zesterjern for å gi bitene fine kanter.
  • Legg grønnsakene i syltelaken.
  • Vask urtene og legg dem på et fat.

Nuoc mam cha:

  • Kok opp vannet og løs opp sukkeret i det.
  • Tilsett fiskesaus og eddik.
  • Finhakk hvitløken og chilien og tilsett etter ønske.