Fyll
- 200 g tofu
- 200 g scampi
- 100 g gulrøtter
- 100 g risvermicelli
- 2 ss sukker
- 2 ss buljongpulver
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
Wrapping
- 1 pakke rispapir til vårruller
- 4 ss kokosmelk
- 2 ss sukker
- 1 l vann
- nøytral olje til fritering
- friske urter (koriander, mynte, thaibasilikum, perilla)
- salatblader
Nuoc mam pha
- 2 ss vann
- 2 ss sukker
- 2 ss fiskesaus
- 1 ss eddik/sitronsaft
- 1 stk chili
- 1 stk hvitløksfedd
Slik gjør du:
- Kok risvermicellien.
- Finhakk tofu og scampi og riv gulrøttene.
- Bland dette sammen med nudler, sukker, buljongpulver, salt og pepper i en bolle.
- Rør sukker og kokosmelk ut i vann og ha det i en bolle som er vid nok til å dyppe rispapirarkene i.
- Dypp ett rispapirark i væsken om gangen; sørg for at hele overflaten kommer i kontakt med det våte.
- La arket ligge på benken eller skjærebrettet i noen sekunder.
- Når du kjenner at det er mykt og elastisk, legg en toppet spiseskje av fyllet nederst i arkets ene hjørne.
- Rull arket tett sammen rundt fyllet. Stopp rett før du når arkets bredeste punkt.
- Brett arket inn fra sidene som en konvolutt.
- Fortsett å rulle helt opp til toppen av arket og begynn med neste rull.
- Varm nøytral olje i en gryte eller panne med høye kanter.
- Friter vårrullene i omganger til overflaten får bobler og er gyllen. Ikke ha for mange i pannen samtidig.
- La dem renne av seg på en rist eller kjøkkenpapir.
- Server med nuoc mam, friske urter og store salatblader til å pakke rullene inn i.
Nuoc mam pha
- Kok opp vannet og rør sukkeret ut i vannet.
- Bland med fiskesaus og eddik og ha finhakket chili og hvitløk i sausen etter ønske.