Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mitt Matminne

Fersk eggeplommepasta

Da kokken smakte en ordentlig pasta carbonara, var det ingen vei tilbake
Fersk eggeplommepasta

Fersk eggeplommepasta

-
+

Fersk eggeplommepasta

  • 400 g hvetemel Tipo 00-mel for pasta
  • 280 g eggeplomme (cirka 14 egg)
  • 2 ts solsikkeolje
  • 2 ts salt
  • 2 ss vann

Slik gjør du

  • Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Bland for hånd eller bruk en kjøkkenmaskin med grind eller eltekrok. Bland gjerne først for hånd og ha det så i en kjøkkenmaskin om det blir vanskelig å få blandet alt godt sammen. Deigen skal være tørr.
  • Lager du deigen for hånd, sikter du melet i en haug på bordet eller i en bolle. Lag en grop og ha i egg og vann. Bruk en gaffel til å røre inn melet innerst, fortsett til eggene er løst opp i melet. Så knar og drar du i 10–15 min med håndbaken, helt til du har en smidig, elastisk deig som ikke kleber.
  • Rull deigen til en ball og pakk den inn i plastfolie. La den ligge på benken i 30–60 minutter eller i kjøleskapet i opptil to døgn før du bruker den.
  • La deigen stå i romtemperatur en times tid før du ruller den ut med maskin eller for hånd. Når den får hvile under plast, slipper den mer væske og blir fin å jobbe med. Del deigen i biter på størrelse med en liten bolle og press den flat med hånden. Dekk resten med plastfolie så den ikke tørker ut.
  • Rull først deigen ut til plater. Bruk nivå 4 på pastamaskinen og kjør deigen gjennom til den er medgjørlig. Bruk deretter maskinens spagettistempel og rull ut 30–40 cm lange spagettitråder. Dryss durumhvete på benken og la den ferdige pastaen ligge der.