Fermentert rødbete
- 1 stk stor rødbete
- 0.5 dl vann
- 4 g salt
- 6 stk kaffebønner
- 1 stk stjerneanis
Kamkaker med bøklingmos
- 2 stk bøkling (varmrøkt, «benfri» sild ) uten skinn
- 2 stk kamkaker / flatbrød / knekkebrød
- 4 ss fet rømme
- 2 stk sjalottløk
- 1 kvast dill
- fermentert rødbete
- grovmalt svart pepper, salt og noen dråper sitron
Fermentert rødbete
- Kok opp vann, salt og stjerneanis. La det avkjøles til 30 grader.
- Skrell, skyll og finsnitt rødbeten i 1 mm tynne skiver på mandolin.
- Legg skivene i et glass og hell over laken så den dekker med 1 cm. Dytt litt på skivene så luften mellom skivene forsvinner.
- La glasset stå i romtemperatur, uten lokk, kun dekket med kjøkkenpapir i 2 døgn. Når det begynner å komme små bobler mellom skivene nedover i glasset, skrur du på et tett lokk og lar det stå et døgn til. Sett deretter glasset i kjøleskap. Nå er rødbetene fermentert og holdbare i flere måneder.
Kamkaker med bøklingmos
- Riv bøklingen i grove biter, finhakk sjalottløken, skvis over litt sitron og bland dette kjapt sammen med rømme, salt og pepper.
- Fordel bøklingmosen utover kamkaken og topp med fermentert rødbete og frisk dill.