Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mitt Matminne

Kamkaker med bøklingmos, fermenterte rødbeter og dill

Rapper og talkshowvert Aron Eskeland: – Silden er havets bling!
Kamkaker med bøklingmos, fermenterte rødbeter og dill

Kamkaker med bøklingmos, fermenterte rødbeter og dill

-
+

Fermentert rødbete

  • 1 stk stor rødbete
  • 0.5 dl vann
  • 4 g salt
  • 6 stk kaffebønner
  • 1 stk stjerneanis

Kamkaker med bøklingmos

  • 2 stk bøkling (varmrøkt, «benfri» sild ) uten skinn
  • 2 stk kamkaker / flatbrød / knekkebrød
  • 4 ss fet rømme
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 kvast dill
  • fermentert rødbete
  • grovmalt svart pepper, salt og noen dråper sitron

Fermentert rødbete

  • Kok opp vann, salt og stjerneanis. La det avkjøles til 30 grader.
  • Skrell, skyll og finsnitt rødbeten i 1 mm tynne skiver på mandolin.
  • Legg skivene i et glass og hell over laken så den dekker med 1 cm. Dytt litt på skivene så luften mellom skivene forsvinner.
  • La glasset stå i romtemperatur, uten lokk, kun dekket med kjøkkenpapir i 2 døgn. Når det begynner å komme små bobler mellom skivene nedover i glasset, skrur du på et tett lokk og lar det stå et døgn til. Sett deretter glasset i kjøleskap. Nå er rødbetene fermentert og holdbare i flere måneder.

Kamkaker med bøklingmos

  • Riv bøklingen i grove biter, finhakk sjalottløken, skvis over litt sitron og bland dette kjapt sammen med rømme, salt og pepper.
  • Fordel bøklingmosen utover kamkaken og topp med fermentert rødbete og frisk dill.