Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mitt Matminne

Knust ringerikspotet, løyromsild og purre

Rapper og talkshowvert Aron Eskeland: – Silden er havets bling!
Knust ringerikspotet, løyromsild og purre

Knust ringerikspotet, løyromsild og purre

-
+

Knust ringerikspotet, løyromsild og purre

  • 2 stk store ringerikspoteter
  • 2 stk kryddersildfilet
  • 50 g majones
  • 50 g rømme
  • 1 ss grov sterk sennep
  • 5 cm purre
  • 1 ss frisk estragon
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ss sukker
  • 1.5 ss hvitvinseddik
  • 2 ss løyrom/lakserogn

Slik gjør du

  • Kok potetene til de er møre.
  • Legg kryddersilden i melk til den er blitt passe salt. Del den i biter og bland den med majones, rømme, sennep, sukker, eddik, salt og hakket estragon.
  • Knus potetene med en kjevle eller støpejernspanne og legg dem på et serveringsfat.
  • Legg sildeblandingen oppå den varme, knuste poteten og topp med finsnittet purre og en skje løyrom eller annen favorittrogn.
  • Topp det hele med noe sterkt – som revet pepperrot, grovmalt svart pepper eller frisk brønnkarse.