Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
-
+

Risotto Marengo

  • 2 stk banansjalottløk
  • 1 stk kinesisk hvitløk
  • 1 stk liten fennikel
  • 2 ss smør, til fresing
  • 300 g risottoris (Vialone Nano)
  • 2 dl hvitvin
  • 7 dl kyllingkraft
  • 0.2 g malt safran
  • 2 ss smør, til risen
  • 50 g parmesan

Slik gjør du

  • Kutt hvitløk, fennikel og sjalottløk i terninger på fire millimeter.
  • Fres dem lenge i smør på moderat varme slik at den rå smaken forsvinner og den deilige smaken av stekt løk og hvitløk fremkalles, uten at den får mørk farge.
  • Hell i risen og gi den ett minutts varmebehandling før hvitvinen helles over og kokes til den nesten er absorbert.
  • Dryss over safran og cirka 25 % av den kokvarme kyllingkraften. La risottoen koke i noen minutter før resten av kraften tilsettes en øse av gangen cirka hvert 3 minutt. Rør jevnlig.
  • Å koke risen perfekt tar cirka 15 minutter. Avslutt kokingen med den siste slumpen av kraften og ha i revet parmesan, olivenolje og smør.
  • La den stå og hvile 1 minutt før du legger den opp. Riv litt parmesan på toppen.
  • Konsistensen skal være lett rennende samtidig som riskornene skal ha et behagelig fast bitt i kjernen.
  • Smak til med salt og sitronsaft og vend inn revet parmesan, spar en bit til topping også.