Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

-
+

Risotto Marengo

  • 2 stk banansjalottløk
  • 1 stk kinesisk hvitløk
  • 1 stk liten fennikel
  • 2 ss smør, til fresing
  • 300 g risottoris (Vialone Nano)
  • 2 dl hvitvin
  • 7 dl kyllingkraft
  • 0.2 g malt safran
  • 2 ss smør, til risen
  • 50 g parmesan

Slik gjør du

  • Kutt hvitløk, fennikel og sjalottløk i terninger på fire millimeter.
  • Fres dem lenge i smør på moderat varme slik at den rå smaken forsvinner og den deilige smaken av stekt løk og hvitløk fremkalles, uten at den får mørk farge.
  • Hell i risen og gi den ett minutts varmebehandling før hvitvinen helles over og kokes til den nesten er absorbert.
  • Dryss over safran og cirka 25 % av den kokvarme kyllingkraften. La risottoen koke i noen minutter før resten av kraften tilsettes en øse av gangen cirka hvert 3 minutt. Rør jevnlig.
  • Å koke risen perfekt tar cirka 15 minutter. Avslutt kokingen med den siste slumpen av kraften og ha i revet parmesan, olivenolje og smør.
  • La den stå og hvile 1 minutt før du legger den opp. Riv litt parmesan på toppen.
  • Konsistensen skal være lett rennende samtidig som riskornene skal ha et behagelig fast bitt i kjernen.
  • Smak til med salt og sitronsaft og vend inn revet parmesan, spar en bit til topping også.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner