Glasur av svart hvitløk
- Smelt sukkeret til karamell, hell i vannet og la dette småkoke sammen med de svarte hvitløksfeddene til de går i oppløsning og sausen begynner å bli blank og fyldig.
- Tilsett eddik og soyasaus og sil sausen gjennom en fin sil.
Sprø surløk
- Skjær løken i 5 mm tykke skiver.
- Varm opp løkringene i sherryeddik og salt.
- Løft dem ut en og en, og legg dem med litt avstand på matpapir.
- Tørk dem i ovn/sopptørker på 70 grader til de er 100 % tørre.
Montering
- Skrap og skyll silden godt. Dra ut gjeller og innmat.
- Fjern ryggraden og det du klarer av ribben med en spiss, skarp kniv. Behold hale og hode hvis du vil at den skal se litt kul ut.
- Varm opp smøret i en panne til det bruser, legg silden med skinnsiden ned og la den steke til den er sprø i skinnet. Mot slutten heller du over 3 ss av hvitløksglasuren og trekker pannen til siden slik at glasuren ikke koker helt inn og sukkeret i den svir seg.
- Legg silden med skinnsiden opp på en varm tallerken og øs over litt steikesjy og glasuren.
- Legg noen ringer sprø surløk på toppen.