Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mitt Matminne

Smørstekt, fersk sild med glasur av svart hvitløk og sprø surløk

Rapper og talkshowvert Aron Eskeland: – Silden er havets bling!
Smørstekt, fersk sild med glasur av svart hvitløk og sprø surløk

Smørstekt, fersk sild med glasur av svart hvitløk og sprø surløk

-
+

Glasur av svart hvitløk

  • 4 stk fedd svart hvitløk
  • 3 ss sukker
  • 2 dl vann
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss soyasaus

Sprø surløk

  • 0.5 stk rødløk
  • 3 ss sherry / rødvin / hvitvin-eddik
  • 0.5 ts salt

Montering

  • 1 stk fersk sild
  • 2 ss smør
  • 4 ss hvitløksglasur

Glasur av svart hvitløk

  • Smelt sukkeret til karamell, hell i vannet og la dette småkoke sammen med de svarte hvitløksfeddene til de går i oppløsning og sausen begynner å bli blank og fyldig.
  • Tilsett eddik og soyasaus og sil sausen gjennom en fin sil.

Sprø surløk

  • Skjær løken i 5 mm tykke skiver.
  • Varm opp løkringene i sherryeddik og salt.
  • Løft dem ut en og en, og legg dem med litt avstand på matpapir.
  • Tørk dem i ovn/sopptørker på 70 grader til de er 100 % tørre.

Montering

  • Skrap og skyll silden godt. Dra ut gjeller og innmat.
  • Fjern ryggraden og det du klarer av ribben med en spiss, skarp kniv. Behold hale og hode hvis du vil at den skal se litt kul ut.
  • Varm opp smøret i en panne til det bruser, legg silden med skinnsiden ned og la den steke til den er sprø i skinnet. Mot slutten heller du over 3 ss av hvitløksglasuren og trekker pannen til siden slik at glasuren ikke koker helt inn og sukkeret i den svir seg.
  • Legg silden med skinnsiden opp på en varm tallerken og øs over litt steikesjy og glasuren.
  • Legg noen ringer sprø surløk på toppen.