Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Moderne indisk

Aloo chat

– Kyllingvinger blir aldri feil
Oppskrift på aloo chat

Oppskrift på aloo chat

-
+

Kirkertpuré

  • 1.00 stk boks hermetisk kikerter
  • 50.00 g smør
  • 1.00 ss chilipulver
  • 1.00 ts salt
  • 1.00 ts sitron

Potetbiter

  • 250.00 g poteter
  • 6.00 ss maisenna
  • 1.50 ss chaat masala-krydderblanding (kan byttes ut med en blanding av like deler salt, ingefærpulver og chilipulver)
  • sitronsaft
  • salt

Kikerter

  • 1.00 stk boks hermetiske kikerter
  • 1.00 ss salt
  • 1.00 ts bakepulver

Søt yoghurt

  • 500.00 g yoghurt
  • 150.00 g sukker

Til servering

  • 1.00 stk rødløk (finhakket)
  • En drøy neve sev/tørkede nudler (ferdig fra asiatisk butikk eller en knust pose tørkede nudler)
  • koriander etter smak
  • reddik eller andre sprø grønnsaker
  • Tamarind-chutney eller vanlig mangochutney blandet med et par spiseskjeer sitronsaft

Nok til to til tre personer

Kirkertpuré

  • Skyll kikertene og kok dem i lettsaltet vann til de er helt møre.
  • Sil av og kjør i en blender med resten av ingrediensene til en jevn masse.
  • Juster med vann hvis det blir for tørt.

Potetbiter

  • Skjær potetene i mellomstore biter og kok dem i lettsaltet vann til de er helt møre. Sil, avkjøl og knus lett. Bland sammen maisenna og chaat masala (ev. den andre krydderblandingen).
  • Vend potet bitene godt i maisennablandingen. Friter til potetbitene er gylne og sprø. Avslutt med ett lite dryss maldon-salt og litt sitronsaft.

Kikerter

  • Skyll kikertene og kok de i lettsaltet vann med bakepulver (først og fremst for å få vekk smaken av laken de ligger i). Sil av.
  • Stek kikertene lett i litt salt for å bli kvitt all væske. Avkjøl.

Søt yoghurt

  • Sukker og yoghurt vispes lett sammen til sukkeret er oppløst.
  • Når den søte yoghurten er klar kan du ha den i en sprøytepose. (Kan også danderes med skje.)

Til servering

  • Opprinnelig serveres dette med en tamarind-chutney, men siden dette kan være vrient å få tak i, kan man blande inn et par spiseskjeer sitronjuice i en mangochutney, slik at det blir et mer syrlig og friskt tilbehør. Vi serverer med tynne skiver reddik, men andre sprø grønnsaker funker også bra.
  • Ta kikertpure nederst i en skål. Legg rødløk, potet og kikerter oppå. Avslutt med tamarind eller chutney-blanding, søt yoghurt, hakket koriander, sev (eller knuste nudler) og reddik (eller andre løvtynne sprø grønnsaker).

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner