Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Moderne indisk

Frityrstekt indisk brokkoli

– Disse passer til alt
Oppskrift på frityrstekt indisk brokkoli

Oppskrift på frityrstekt indisk brokkoli

-
+

Frityrstekt indisk brokkoli

  • 3.00 brokkoli
  • 5.00 ss tandoori/garam masala-krydder
  • 3.00 ss chilipulver
  • 500.00 g mel
  • 5.00 eggehviter
  • 1.50 l vann med kullsyre
  • 100.00 g maisenna
  • 35.00 g bakepulver
  • 25.00 g salt

Slik gjør du

Lag først frityrrøren: Bland alt det tørre i en bolle. Pisk eggehvitene sammen til de er luftige (men til det blir marengs). Spe inn eggehviten og kullsyrevann i de tørre ingrediensene – det skal bli en tykk, men lett konsistens.

Varm opp frityren, vask brokkolien og skrell den.

Kutt den i passende biter, dypp dem godt i røren og legg dem i frityren. Bruk gjerne en gaffel og vend brokkolien litt rundt så den blir helt fritert. Ta ut brokkolien etter cirka tre minutter og legg på et brett med papir for avrenning. Ha på litt maldonsalt og spis.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner