Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moderne indisk

Marinade til lam

– Dette er indisk alle skal kunne lage
-
+

Marinade til lam

  • 1.00 stk rødløk
  • 2.00 stk store biter skrelt ingefær
  • 3.00 stk hvitløksfedd
  • 0.50 ts safran
  • 1.50 dl yoghurt naturell
  • 200.00 g smør
  • 2.00 ss chilipulver (eller 1 hel fersk chili)
  • 150.00 g cashewnøtter
  • 1.00 ss olivenolje
  • 0.50 ss gurkemeie
  • 0.50 ts salt
  • 0.50 potte koriander (etter smak)

Denne passer godt til lam

Slik gjør du

Kutt rødløk, hvitløk og ingefær og legg det til sies i en bolle. Miks yoghurt, chili, gurkemeie, safran, olje og salt i en bolle. Kok cashewnøttene og smøret i en kasserolle. Når nøttene begynner å brunes kjører du alt sammen i en food-processor til en glatt masse.

Miks alt sammen i food-processoren til det blir helt glatt. Hvis du er glad i koriander kan du tilsette det, men det holder som regel med ½ potte (selv om dette er smak og behag, og varierer fra person til person).

Ha marinaden over kjøttet og masser det godt inn. La kjøttet marinere minimum i 8 timer. La det gjerne stå over natten.