Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Moderne indisk

Marinade til lam

– Dette er indisk alle skal kunne lage
-
+

Marinade til lam

  • 1.00 stk rødløk
  • 2.00 stk store biter skrelt ingefær
  • 3.00 stk hvitløksfedd
  • 0.50 ts safran
  • 1.50 dl yoghurt naturell
  • 200.00 g smør
  • 2.00 ss chilipulver (eller 1 hel fersk chili)
  • 150.00 g cashewnøtter
  • 1.00 ss olivenolje
  • 0.50 ss gurkemeie
  • 0.50 ts salt
  • 0.50 potte koriander (etter smak)

Denne passer godt til lam

Slik gjør du

Kutt rødløk, hvitløk og ingefær og legg det til sies i en bolle. Miks yoghurt, chili, gurkemeie, safran, olje og salt i en bolle. Kok cashewnøttene og smøret i en kasserolle. Når nøttene begynner å brunes kjører du alt sammen i en food-processor til en glatt masse.

Miks alt sammen i food-processoren til det blir helt glatt. Hvis du er glad i koriander kan du tilsette det, men det holder som regel med ½ potte (selv om dette er smak og behag, og varierer fra person til person).

Ha marinaden over kjøttet og masser det godt inn. La kjøttet marinere minimum i 8 timer. La det gjerne stå over natten.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner