Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Moderne indisk

Tandoori-marinade

– Dette er indisk alle skal kunne lage
-
+

Tandoori-marinade

  • 5.00 stk nellikspikre
  • 1.00 ts korianderfrø
  • 1.00 ts spisskummenfrø
  • 5.00 ss kardemomme (5 hele frøkapsler hvis du får tak i hel kardemomme)
  • 1.00 stk rødløk
  • 4.00 stk hvitløksfedd
  • 1.00 stor bit fersk ingefær
  • 2.00 ss chilipulver
  • 1.00 ts paprikapulver
  • 2.00 ts kvernet pepper
  • 1.50 ss gurkemeie
  • 3.50 dl yoghurt naturell
  • 0.50 dl sitronsaft

Denne passer veldig godt til kylling

Slik gjør du

Rist krydderne i en stekepanne (uten olje) til de begynner å lukte godt. Avkjøl før du knuser dem i en morter. Har man ikke en morter så kan man bruke en kjøkkenmaskin eller food-processor. Eller så kan man legge krydderne i et håndkle og slå med en hammer, en kjevle eller en gryte. Meningen er at krydderne skal bli most til pulver så man slipper å tygge dem hele.

Kjør krydder, hvitløk, ingefær, rødløk til en jevn masse i en blender. Tilsett sitron og yoghurt og bland sammen.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner