Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moderne indisk

Lammecarré

– Du kan godt bare steke kebaben i panne
Oppskrift på Lammecarré

Oppskrift på Lammecarré

-
+

Marinade 1

  • 2.00 stk rødløk
  • 4.00 ss hakket ingefær
  • 6.00 ss sennepsolje (eller nøytral olje tilsatt 1 ts. dijonsennep)
  • 2.00 ts hvitløkpaste (eller svært finhakket hvitløk)
  • 2.00 ts ingefærpaste (eller svært finhakket ingefær)
  • 6.00 ss sitronsaft
  • 2.00 ss garam masala
  • 4.00 ss salt
  • 5.00 ts chilipulver
  • 1.00 ts lønnesirup (etter smak)

Marinade 2

  • 2.00 ss ingefærpaste (eller svært finhakket ingefær)
  • 2.00 ss hvitløkpaste (eller svært finhakket hvitløk)
  • 300.00 g naturell yoghurt
  • 8.00 ss sitronsaft
  • salt etter smak
  • 1.00 ts revet muskatnøtt
  • 1.00 ts kardemomme
  • 4.00 ss sennepsolje (eller nøytral olje tilsatt 1 ts. dijonsennep)
  • 2.00 ss garam masala

Flytt kjøttet over på et stekebrett og stek i ovn på 200 grader til kjernetemperaturen når 48 grader. Bruk steketermometer. Ta ut og la kjøttet hvile på det varme stekebrettet i fem minutter før servering. Da vil temperaturen stige enda noen grader, og stykket blir perfekt rosa med en kjernetemperatur på rundt 53 grader.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner