Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moderne indisk

Mangochutney

Indisk mat er en verden av tilbehør
Oppskrift på mangochutney

Oppskrift på mangochutney

-
+

Mangochutney

  • 1.00 stk mango i biter
  • 140.00 g mangopuré (ev. en halv mango ekstra)
  • 2.00 ss kardemomme
  • 1.00 ts svart pepper
  • 1.00 ts tørket ingefær
  • 1.00 ts hvitløkspulver
  • 160.00 g sukker
  • 4.00 ss sitronsaft

Slik gjør du

Rens og kutt mangoen i mellomstore biter. Ha bitene i en kasserolle og skru på middels varme. Tilsett mangopureen og la det småkoke. Rør hele tiden, hvis ikke så brenner det seg. 

Tilsett krydderet og la småkoke i fem minutter, tilsett sukkeret og juicen. Rør hele tiden. Hvis man vil ha den søtere, er det bare å tilsette litt mer sukker. Vil man ikke ha den fullt så søt, tilsett sitron og litt vann (cirka fem ss). 

La chutneyen redusere til den blir dobbelt så tykk. Kjør blandingen i en foodprocessor og avkjøl.