Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mors gode vørterkake

Lag julepålegget selv
Vørterkake fra Fannremsgården, oppskrift

Vørterkake fra Fannremsgården, oppskrift

-
+

Vørterkake

  • 1.00 l melk
  • 25.00 g gjær
  • 300.00 g sirup
  • 1.00 ss salt, stor
  • 0.25 ts nellik
  • 0.25 ts pepper
  • 400.00 g siktet rug
  • 800.00 g siktet hvetemel

Vørterkake

Oppskriften er nok til to kaker

Slik gjør du:

  • Rør ut gjær i litt lunken melk og tilsett litt hvetemel. La det stå en times tid og ta seg opp. Bland resten sammen og elt godt.

  • La deigen stå til neste morgen og kna den raskt opp.

  • Del deigen i to emner og trill dem til to runde kaker.

  • Etterhev i 30 minutter og stek i om lag en time på 170 grader.

  • Vørterkake har vært vanlig å servere til julepålegg som sylte, rull og leverpostei, i tillegg til søte pålegg.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen
Lag julepålegget selv

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner