Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Oppskrift

Blinis

De beste pannekakeoppskriftene
Oppskrift på russiske blinis med bokhvete

Oppskrift på russiske blinis med bokhvete

-
+

Russiske blinis

  • 150.00 g Melk
  • 5.00 g Fersk gjær
  • 80.00 g Siktet hvetemel
  • 70.00 g Bokhvetemel (evt 40 g finmalt rug og 30 g siktet hvetemel)
  • 1.00 ts Salt
  • 2.00 stk Eggeplommer
  • 3.00 ss Øl
  • 3.00 stk Eggehviter
  • 2.00 ts Melis
  • 1.00 ss Smør, til steking

Russiske blinis er små, gjærede pletter av bokhvetemel som helst serveres som underlag for russisk kaviar. Kokk I kokeboken Kokkelære bruker Tom Victor Gausdal bruker en blanding av bokhvete og vanlig mel, samt litt øl og lettpiskede eggehviter for å få riktig smak og konsistens. Plettene kan gjerne stekes på forhånd, og selv om ekte russisk kaviar er det optimale tilbehøret, smaker de godt også med mer prosaisk lodde- eller lakserogn.

Bland gjæren ut i melken før du blander i hvetemel, bokhvete og salt.

Rør eggeplommene sammen med ølet og ha dem i røren.

Pisk til slutt eggehviter og melis luftig og vend dette forsiktig inn i røren.

Stek små pletter på middels til høy varme.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner