Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Oppskrift

Elises Pannekaker

De beste pannekakeoppskriftene
Oppskrift på pannekaker

Oppskrift på pannekaker

-
+

Pannekakerøre

  • 6.00 stk Egg
  • 5.00 dl Melk, helst h-melk
  • 5.00 dl Siktet hvetemel
  • 1.00 ts Sukker
  • 0.50 ts Salt
  • 1.00 dl Kaldt vann
  • 50.00 g Smeltet smør pluss litt til steking.

Alle trenger en ufeilbarlig og enkel oppskrift på pannekaker. Med denne trenger du ikke lete lenger. Det høye eggeinnholdet gjør at røren binder seg utrolig godt og den ene perfekte pannekaken etter den andre forlater pannen med gyldent stekemønster. Ønsker du søtere dessertpannekaker kan du tilsette mer sukker.

Pisk sammen egg og melk. Ha i mel, sukker og salt og pisk til røren er jevn og uten klumper. Rør inn det kalde vannet og til slutt det smeltede smøret. La svelle minst 30 minutter, gjerne over natten hvis mulig.

Varm en god stekepanne (eller to, for fortgang i produksjonen) til den høye enden av middels varme og sjekk at den er varm nok ved å sprute noen dråper vann i pannen - når vannet "danser" er temperaturen riktig. Smelt litt smør i pannen og hell i røre. Snu pannekaken forsiktig når den begynner å boble og ikke lenger er våt i overflaten.

 

 

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner