Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Fiskegryte med chili, safran og fennikel

Festen er ikke over, det er skall igjen

Slik lager du fiskegryte med chili, safran og fennikel

-
+

Fiskegryte med chili, safran og fennikel

  • 0.7 l skalldyrkraft
  • 2 dl hvitvin
  • 3 dl tomat passata
  • 1 g safran
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk løk
  • 0.5 chili eller 1 tørket peperoncino
  • 2 stk små gulrøtter
  • 4 stk vårløk
  • 1 stk stangselleri
  • 1 ts sukker
  • 500 g valgfri fisk
  • 200 g skalldyr (reker, kreps, hummer eller skjell)
  • 6 ss god olivenolje
  • 1 ss maisenna ved behov
  • salt og pepper
  • Slik gjør du

  • Del løk, gulrot, stangselleri, chili og fennikel i biter. Fres dette i olivenolje og hell på hvitvinen. Kok opp og tilsett skalldyrkraften og tomat passata. Kok dette inn i ti minutter. Dryss over safranen, kok opp og tilsett fisken. Kok opp og jevne med litt maisenna til du har den konsistensen du ønsker. Smak til med salt og pepper.
  • Dryss over kokte skalldyr og vårløk rett før servering.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk