Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Oppskrift

Socca- kikertpannekake

De beste pannekakeoppskriftene
Oppskrift på socca - sørfransk kikertpannekake

Oppskrift på socca - sørfransk kikertpannekake

-
+

Socca - kikertpannekake

  • 2.50 dl Kikertmel
  • 2.50 dl Vann
  • 0.50 ts Salt
  • 1.50 ss Olivenolje
  • 0.25 ts Kummin

Socca er en pannekake av kikertmel som serveres som snacks, gatemat og forrett på kyststrekningen mellom Nice i Sør-Frankrike og Genoa i Italia. Ideelt sett skal den stekes i panne i ovn, men det går også fint å steke den i panne på komfyrtoppen. Den er enkel, billig, og smaker nydelig som tiltygg med oliven og et glass kjølig rosévin.

Bland alle ingrediensene sammen til en jevn, tynn røre. La stå i minst 30 minutter, helst to timer før du steker pannekakene på en takke, i panne på komfyren eller i en allerede oppvarmet jernpanne under grillen i stekovnen. Pannekakene er ferdigstekt når de er gyldne eller begynner å få brente flekker av grillvarmen. Denne røren er nok til 3-4 pannekaker, avhengig av størrelse på pannen. Server mens de ennå er varme, gjerne med et dryss pepper.