Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Oppskrift

Socca- kikertpannekake

De beste pannekakeoppskriftene
Oppskrift på socca - sørfransk kikertpannekake

Oppskrift på socca - sørfransk kikertpannekake

-
+

Socca - kikertpannekake

  • 2.50 dl Kikertmel
  • 2.50 dl Vann
  • 0.50 ts Salt
  • 1.50 ss Olivenolje
  • 0.25 ts Kummin

Socca er en pannekake av kikertmel som serveres som snacks, gatemat og forrett på kyststrekningen mellom Nice i Sør-Frankrike og Genoa i Italia. Ideelt sett skal den stekes i panne i ovn, men det går også fint å steke den i panne på komfyrtoppen. Den er enkel, billig, og smaker nydelig som tiltygg med oliven og et glass kjølig rosévin.

Bland alle ingrediensene sammen til en jevn, tynn røre. La stå i minst 30 minutter, helst to timer før du steker pannekakene på en takke, i panne på komfyren eller i en allerede oppvarmet jernpanne under grillen i stekovnen. Pannekakene er ferdigstekt når de er gyldne eller begynner å få brente flekker av grillvarmen. Denne røren er nok til 3-4 pannekaker, avhengig av størrelse på pannen. Server mens de ennå er varme, gjerne med et dryss pepper.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner