Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Oppskrift

Pasta carbonara

Oppskrift på pasta carbonara

-
+

Pasta carbonara

  • 150.00 g Linguine eller spagetti
  • 50.00 g Pancetta eller bacon i terninger
  • 2.00 stk Eggeplommer
  • 2.00 ss Fløte
  • 30.00 g Revet parmesanost
  • 1.00 ts Svart pepper (etter smak)

Pasta Carbonara er Michelin-kokk Svein Erik Renaas nødløsning når han er lei av å lage mat. Hemmeligheten for å forvandle de enkle ingrediensene til en perfekt pastarett ligger i teknikken, ikke arbeidsinnsatsen.

Kok opp pastavann. Ha godt med salt i.

Stek baconterninger på middels varme.

Når de er sprøstekt, legg dem over på et fat dekket med tørkepapir eller avfettingspapir og spar på fettet i pannen.

Mens pastaen koker, pisk eggeplommer, fløte, parmesan og svart pepper etter smak i en liten skål. Bland inn baconfettet.

Hell av pastaen eller plukk den opp av gryten med en klype. Det er viktig at den ikke får renne altfor godt av seg, det trenger å være litt væske rundt den for  at sausen skal få riktig konsistens. Vent gjerne 30 sekunder eller så før du rører eggeblandingen inn i pastaen, da er pastaen litt kaldere og risikoen for at eggeblandingen blir til eggerøre lavere.

Server med baconterninger på toppen.

 

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner